فتح الله شفیعی

فتح الله شفیعی

مهندسین عمران روستای بردکوه
فتح الله شفیعی

فتح الله شفیعی

مهندسین عمران روستای بردکوه

سلامتی کار و ایمنی

زمانی یک پروژه عظیم با موفقیت کامل به پایان می رسد که در عملیات اجرائی آن کمترین خسارات جانی و مالی ببار آمده باشد. کارخانه سیمان عمران انارک دلیجان با دائر کردن سرویس ایمنی, همواره حفظ سلامت و نشاط کارکنان خود را در اولویت امور قرار می دهد, این دفترچه و  مقررات, روشها و اندرزهای ایمنی  را در اختیار شما قرار میِ دهد تا با استفاده از مطالب آن بتوانید در امر پیشگیری از حوادث شغلی و ترافیکی و بیماریهای شغلی و همچنین محافظت تأسیسات با سعی و کوشش لازم بیش از پیش موفق و پیروز باشید.

پس بیایید تا با اعتقاد به این شعار ارزنده و ایمنی مقدم بر کار  با سعی و کوشش زمینه مساعدی را برای پیشرفت کار این پروژه و همچنین محیط و شرایط ایمن تری را برای حفظ سلامت خود و همکارانمان فراهم نماییم.

با امید موفقیت شما

 

 

 

1-       هدف

منظور از تدوین و نشر این مقررات محافظت کارکنان در مقابل حوادث و بیماریهای ناشی از کار و همچنین حفظ تأسیسات از آتش سوز و خطرات احتمالی و تصمیم ایمنی بمنظور استفادة صحیح و بی خطر از نیروی انسانی – دستگاهها و تأسیسات می باشد.

2-       وظایف و مسئولیت ها

1-2- مسئولیتهای کارکنان

از نظر کنترل و پیشگیری حوادث هر یک از کارکنان دارای مسئولیتهای فردی بشرح زیر می باشد :

1-1-2- هر یک از کارکنان لازم است کار روزانة خود را بنحوی انجام دهد که برای افرادی که با او و یا در اطراف او کار می کنند حادثه ای بوجود نیاورد.

2-1-2- هریک از کارکنان باید قبل از شروع بکار از طریقة صحیح و ایمن انجام کار, آگاه باشد,

3-1-2- هر یک از کارکنان لازم است قوانین, روشها و اندرزهای ایمنی مربوط به کار خود را بداند و به آنها عمل نماید.

4-1-2- هر یک از کارکنان لازم است از تمام وسائل استحفاظی فردی و لباس کاری که جهت انجام کار مورد لزوم است و در اختیارش قرار دارد استفاده نماید.

5-1-2- چنانچه هر یک از کارکنان هنگام شروع کاری و یا در ضمن انجام آن احساس نماید شرایطی بوجود آمده که بعقیده او ممکن است با ادامة آن کار خطراتی تولید گردد, باید بلافاصله آن کار را متوقف کرده و به سرپرست خود و یا مسئول محوطه, جریان را اطلاع دهد.

6-1-2- هر یک از کارکنان هنگام گماشتن سایر افراد بکارهای مختلف باید مطمئن شود که آن افراد با کار آشنائی کامل داشته و میتوانند بطور ایمن آنرا انجام دهند, او موظف است آموزش و روش صحیح انجام کار را در دستورالعمل روزانة خود بگنجاند.

7-1-2- هر یک از کارکنان باید در تعقیب دستور کاری که صادر می نماید کارهای انجام شده را بازرسی نموده و مطمئن شود که افراد دستورات او را فهمیده و به آنها عمل می کنند.

8-1-2- کارکنانی که سرپرستی گروهی از کارکنان دیگر را بعهده دارند مسئولند که برای جلوگیری از وارد آمدن صدمات به افراد, کلیة اقدامات لازمه را که در قدرت آنها است بعمل آورده و با سرکشی و نظارت دقیق در کارها باید مطمئن شوند که تمام قوانین و روشهای ایمنی کار به مورد اجرا گذاشته شده اند.

9-1-2- کارکنانیکه سرپرستی گروه دیگری را بعهده دارند نباید اجازه دهند که افرادشان از وسائل و ابزار معیوب و نا ایمن استفاده کنند.

10-1-2- هر یک از کارکنان مسئول نظم دادن, نظافت و ضبط و ربط کارگاه و محوطة اطراف محل کار خود می باشد.

11-1-2- هیچ آئین نامه و مقرراتی هر قدر هم که کامل باشد نمی تواند تمام احتمالات و شرایط پیش آمدهای مختلف و ناگهانی را پیش بینی نماید. کارکنان موظفند اطمینان حاصل کنند که بهترین و مطمئن ترین روش انجام هر کاری تعیین و به مورد اجرا گذارده شده است.

12-1-2- پس از اینکه کار به انجام رسیده کلیة اشیاء باقیمانده, قطعات فلزی و ابزار کار و وسایل را باید از آن محل جمع آوری و در مکان مناسب خود قرار داد.

13-1-2- بعد از اتمام کارهای تعمیراتی باید مجدداً کلیة حفاظهای ماشین آلات و
نرده های حفاظتی را در جای خود نصب نمود.

2-2- مسئولیتهای سرپرستان

چون سرپرستان کلیة عملیات اجرائی کار چه جزئی و کلی را رهبری می نمایند, مسئولیت ویژه ای در پیشگیری حوادث داشته و می توانند نقش اساسی را در کنترل حوادث ایفا نمایند. زیرا سرپرستان هستند که کار را به افراد ارجاع نموده و آنها را در انتخاب مصالح و ابزار مورد لزوم در انجام عملیات هدایت می نمایند.

از نظر اجرای مقررات ایمنی و پیشگیری حوادث, سرپرستان مسئولیتهائی را در کار عهده دار هستند که ذیلاً بخشی از انها را که در درجة اول اهمیت قرار دارند متذکر می گردد.

1-2-2- هر سرپرستی باید با روحیه, عادات کار و تفاوتهای فردی افراد تحت سرپرستی خود آگاهی داشته باشد.

2-2-2- او باید ضمن ارجاع کار, طرز انجام آنرا بطور صحیح برای کارکنانش تشریح نماید.

3-2-2- سرپرست باید به حالات روحی و جسمی افرادیکه  بتازگی وارد کارگاه او
 شده اند توجه داشته و کارهای مناسب را به آنها محول نماید.

4-2-2- در مورد کارکنان تازه وارد سرپرست موظف است که قوانین و روشهای ایمنی مربوط به حرفة آنها را برایشان تشریح و احتیاط های لازم را گوشزد نماید.

5-2-2- سرپرست باید کلیة حوادث اتفاق افتاده را مورد بررسی قرارداده و به علت وقوع حادثه آگاهی پیدا کرده و اقدام لازم جهت پیشگیری از حوادث مشابه را عملی سازد.

6-2-2- تمام گودالها, چاهها و حفره های موجود در محل کار باید پوشانده و اگر بدون سرپوش رها می شوند, اطراف آنها را به نرده های حفاطتی مجهز نمود.

7-2-2- برای انجام هر کاری باید از وسائل و ابزار مخصوص به آن کار استفاده کرده و هرگز نباید از ابزار و وسائل خود ساخته و یا موقتی استفاده نمود.

8-2-2- انجام بازرسی از ماشین آلات و وسایل کار قبل از شروع کار توسط سرپرست و یا یکی از کارکنان تحت سرپرستی لازم است بطور روزانه صورت گیرد و معایب و اشکالات موجود آنها بر طرف گردد.

9-2-2- بعد از اتمام کار باید تمام اشیاء باقیمانده فلزات زائد و ابزار و وسایل کار را به محل مناسبی منتقل نمود.

10-2-2- کلیة شرایطی را که ممکن است سلامت افراد یا وسایل را به خطر اندازد باید فوراً تصحیح نمود. برای شرایطی که تصحیح فوری آنها ممکن نیست اقدامات لازم را باید بلافاضله شروع نمود.

11-2-2- تمام چراغهای الکتریکی اعم از قابل حمل و غیره که مورد استفاده قرارد می گیرد باید از نوعی باشد که بخارات در آنها نفوذ ننماطد. سیمهای طویل برق و چراغها در موقع استفاده باید مورد بازرسی قرار گیرند.

12-2-2- ترتیباتی اتخاذ گردد تا با افرادی که در محلهای مجزا و دور افتاده به تنهایی بکار اشتغال دارند بوسیلة تلفن بی سیم و یا وسایل دیگر در فواصل زمانی معین ارتباط برقرار شود. این تماسها علاوه بر آغاز و پایان کار, اقلاً لازم است دو مرتبه در هر نوبت کاری و به فاصلة مساوی انجام شود.

13-2-2- کلیة کابلهای زمینی و دیواری برق لازم است طبق ضوابط تعیین شده از طرف مدیریت کنترل, بازرسی فنی و ایمنی محافظت گردد.

3-       مدل اصلی تصادفات

1-3- عدم رعایت قوانین و دستورات :

مقررات و دستور کار نتیجة تجربیات گذشته است و باید همیشه مورد نظر بوده و به مورد اجرا گذاشته شود, لذا جهت انجام   یک کار صحیح و بی خطر در هر شرکت و کارگاهی, رعایت و اجرای قوانین و دستورات ایمنی توسط کلیة کارکنان ضروری است.

2-3- ابزار و وسایل نامناسب کار :

برای انجام هر کاری نیاز به ابزار و وسایل مخصوص به آن کار می باشد. هر نوع ابزار کار از قبیل چکش, آچار قابل تنظیم و پیچ گوشتی و ... کاربرد و توانائی معینی دارند.

ابزار مورد لزوم کار خود را بشناسید و برای کاری از ابزار مناسب آن استفاده نمائید.

3-3- انجام کارهائی که خارج از توانائی کارکنان است :

سعی نکنید کاری که خارج از حدود تجربه و صلاحیت شما است انجام دهید.

4-3- اتخاذ روشهای نامناسب برای انجام کار :

هر فردی که به سلامت و ایمنی خود توجه دارد می داند چگونه کارش را بطور صحیح انجام دهد. از میان بر زدن و عجله درانجام کارهای خود بپرهیزید. برای انجام هر کاری کمی دقت و حوصله بکار برید و با سرپرستان خود مشورت نمائید.

5-3- عدم استفاده از البسه و وسائل استحفاظی :

کارکنان موظفند که از وسایل و لباسهای استحفاظی که در اختیار و دسترس آنها قرار گرفته استفاده نمایند.

6-3- سهل انگاری و بی مبالاتی :

هر یک از کارکنان باید نسبت به ایمنی سایر کارکنان نیز علاقه مند و توجه لازم را داشته باشد و اجازه ندهد که بی مبالاتی و سهل انگاری او فرد دیگری را نیز به خطر اندازد.

7-3- عدم توجه کافی :

هر کاری که انجام میدهد باید معتقد باشید که آن کار با ارزش و مهم است. لذا تمام فکر و حواس خود را روی آن کار متمرکز نمائید. چرت زدن, نگرانی و شوخیهای خشن جایشان در سر کار نیست.

 

8-3- ضعف سلامت جسمانی :

هر فردی که دچار کسالت و ضعف جسمانی می باشد نباید بخود فشار آورد و سعی کند که کار سنگین انجام دهد.

9-3- تشخیص و قضاوت نادرست :

یک کارگر خوب و مجرب میداند چه کاری را چگونه و چه موقع انجام دهد. در حقیقت ذکاوت و هوشیاری هر فردی ضامن سلامتی اوست. همیشه در انجام کارها از فکر خود استفاده کنید.

10-3- تمرد :

عدم اجرای دستورات, روشهای ایمنی و مقررات کارگاهی و بی اعتنائی به سلامت سایرین چه عمداً و چه سهواً در هیچ تشکیلاتی پسندیده نبوده و برای شخص مسئولیت زیادی را بوجود میأورد.

4-       گزارش حوادث

برای کلیة حوادثی که در حین انجام وظیفه برای کارکنان رخ میدهد و منجر به وارد شدن آسیب اعم از جزئی, اتلاف وقت, نقص عضو و یا هلاکت بشود باید علاوه بر گزارش فوری مورد به کارفرما, گزارش تکمیل شده حادثه مربوطه روی فرم ادارة کار و امور اجتماعی نیز تنظیم و به اداره کار ارسال شود, در مورد حوادث شدید منجر به نقص عضو و یا فوت, گزارشات لازم است حداکثر در عرض 24 ساعت بدست سازمان تأمین اجتماعی و ادارة کار رسیده باشد.

1-2- وظیفه کارکنان بهنگام وقوع حادثه :

در صورت وقوع حادثه بهترین کمکی که از دست کارکنان بر می آید اطلاع فوری به گروه ایمنی و استفاده از گروه نجات- درمانگاه و ساِیر ارگانهای مربوطه از طریق تلفن های داخلی 137-139- و 151 و یا بی سیم می باشد.

در چنین وضعیتی کارکنان بایستی اطراف مصدوم را فوراً خالی نموده, راههای ارتباطی بمحل حادثه را برای ورود آمبولانس بمحل کاملاً باز گذارند تا امکان فعالیت سریع جهت گروه امداد فراهم گردد. زیرا ازدحام و دلسوزیهای پرسنل نه تنها مانع فعالیتهای گروه امداد خواهد شد بلکه عملیات نجات و کمک های اولیه را پیچیده تر می سازد, لذا باید توجه داشت که در عملیات نجات حتی یک دقیقه سرعت عمل بیشتر ممکن است موجب نجات مصدوم از مرگ گردد.

5-       کمیتة ایمنی

کمیتة ایمنی برای تشخیص و بر طرف کردن اعمال خطرناک و شرایط نا ایمن و نا مساعد محیط کار تشکیل می گردد, این کمیته مسئول تشکیل جلسات ایمنی ماهانه سرپرستان نیز می باشد و وظایف آن به شرح زیر است :

1-5-کلیة تأسیسات- شرایط کار- وسایل و ابزار کار- روشهای انجام کار و عوامل بهداشت کار – وسایل استحفاظی و نظم و ترتیب تأسیسات را مورد بازرسی و مطالعه قرار میدهد

2-5- نواقصی را که در محل کار فوراً می توان بر طرف نمود به مسئولین امر تذکر
می دهد تا بلافاصله برای رفع آنها اقدام شود.

6-       اندرزهای ایمنی

اندرزهای ایمنی ثمرة تجربیات دیگران و درسهای عبرتی است که از حوادث گذشته شرچشمه گرفته و اجرای آنها چون چراغی پرفروز رهگشایتان برای جلوگیری از حوادث شغلی و حفظ جان و سلامت شما و دیگران می باشد, آنها را به شرح زیر بیاموزید و در کار روزانه بکار ببرید.

7-       اعمال و رفتار شخصی

1-7- مقررات ایمنی مربوط به شرکت خود را که بخاطر حفظ سلامت کارکنان تدوین شده مطالعه نمائید.

2-7-وظیفة قانونی هر یک ازکارکنان است که هنگام اشتغال مراقب سلامت خود باشد.

3-7- همچنین مراقبت و مواظبت از همکاران اطراف شما نیز در محیط کار جزء وظایف قانونی شما می باشد.

4-7- وسایل استحفاظی و البسه ایمنی توزیع شده مربوط به کار را طبق ضوابط و دستورات مورد استفاده قرار دهید.

5-7- سهم و وظیفه خود را در تمیز نگهداشتن محیط کار ادا نمائید.

 

6-7- به اخطارهای ایمنی توجه داشته باشید و از آنها تبعیت نمائید.

7-7- بهنگام کار کردن در اطراف ماشین آلات ساختمانی, هوشیاری خود را حفظ نمائید.

8-7- هرگز اقدام به راه اندازی ماشینی که با آن آشنائی و مسئولیتی در قبال آن ندارید ننمائید.

9-7- هرگز سوار ماشینهای مکانیکی فاقد صندلی نشوید.

10-7- هرگز بکار نصب داربست و نردبان و غیره که جزء وظایف شما نیست دخالت ننمائید.

11-7- هیچ وقت چیزی را از روی داربست به پایین پرتاب ننمائید, برای پایین فرستادن اشیاء از بلندی همیشه از طناب و یا کانالهای عمودی استفاده کنید.

12-7- هرگز میان بر راه به راههای دسترسی ترجیح ندهید. (عبور از جاده, ایمن تر است).

13-7- بلند کردن وزن های سنگین و خارج از تحمل, برای بدن مسئله آفرین است. « بهتر است در چنین مواقعی کمک بطلبید.»

14-7- خرابیهای و اشکالات مربوط به نردبان و داربست را فوراً به سرپرست خود گزارش کنید.

15-7- کلیه حوادث منجر به آسیب جسمی و یا جزئی را گزارش نمائید, زیرا از نظر آماری و کسب اطلاع از کیفیت حادثه و اقدامات پیگیری حائز اهمیت هستند,

16-7- اگر دچار شک و تردید در انجام کار هستید از سرپرست خود سئوال نمائید.

17-7- نسبت به موارد و وضعیتهای خطرناک, هوشیار باشید و فوراً آنرا گزارش نمائید.

18-7- خود را برای مقابله با وضعیتهای اضطراری آشنا سازید.

19-7- از شوخی و حرکات زشت و خشن در سرکار جداً خود داری نمائید.

20-7- به مقررات ایمنی و حفاظتی احترام بگذارید.

21-7- محدودیتهای سرعت را در رانندگی به مورد اجرا در آورید.

22-7- نسبت به جا بجائی افراد مصدوم اقدام ننمائید, از مأمورین کمک های اولیه و امداد کمک بگیرید.

23-7- نسبت به گزارش بیماران و مصدومین به بهداری سریعاً اقدام نمائید.

24-7- از مقررات مربوط به محدویتهای استعمال دخانیات پیروی نمائید.

25-7- اگر لباس شما آغشته به مواد نقتی (بنزین- تینر و غیره) و یا مواد شیمیائی گردید بلافاصله لباسهای را در آورده و بدن خود و یا قسمتی که آلوده شده است را با آب بشوئید و سپس فوراً به اورژانس کارگاه مراجعه نمائید. لباسها را قبل از پوشیدن مجدداً باید کاملاً شست.

26-7- ابزار کار و یا سایر اشیاء را روی چوب بستها و سکوهای بلند باقی نگذارید زیرا ممکن است افتاده و باعث مجروح شدن افرادی که در پایین هستند بشود.

27-7- قبل از حرکت دادن چوب بستهای قابل حمل باید تمام اشیائی را که روی آنها قرار دارند به پایین منتقل نمائید.

28-7- در موقع انجام کار بر روی چوب بستها و یا در ارتفاعات, توجه داشته باشید که کسی زیر آن محل نکند و یا از زیر آن, عبور ننماید, زیرا در معرض سقوط اشیاء قرار خواهد گرفت. در صورتیکه لازم شود که دو گروه از کارکنان یکی از بالای سر دیگری کار کند احتیاطهای لازم برای حفظ افرادیکه در پایین بکار اشتغال دارند باید بعمل آید. از کلاه ایمنی خود بخصوص در مواقعی که افرادی بالای سر شما مشغول کار هستند استفاده نمائید.

29-7- حرکات رکیک, شوخیهای نامناسب و خشن از قبیل کشتی گرفتن, بوکس بازی و یا پرتاب اشیاء در سرکار مطلقاً جایز نیست.

30-7- کارکنان هیچگاه نباید از هوای فشرده برای تمیز کردن لباس و یا بدن خود استفاده کنند. سر شلینگهای هوا را نباید بطر اشخاص دیگر گرفت.

31-7-  کارکنان باید همواره در پیدا کردن نقص وسائل و ابزار از قبیل شلینگها و بستهای مربوط لوله های سوراخ دار- نردبانها- پله کانها و کابلهای معیوب و نقص نرده های حفاظتی و سایر شرایط خطرناک هوشیار بوده و به محض مشاهده اینگونه معایب, مراتب را به سرپرست خود و یا مسئولین ایمنی گزارش دهند.

32-7- استفاده از وسایل معیوب مجاز نمی باشد.

33-7- موقع بلند کردن اشیاء پشت خود را حتی الامکان راست نگهدارید و به جای عضلات پشت و شکم از غضلات پا استفاده نمائید. تا از کشیدگی عضلات کمر جلوگیری شود. سعی نکنید اضافه بر قدرت خود بار بلند کنید. همیشه برای بارهای سنگین کمک بگیرید.

34-7- تعداد زیادی از تصادفات در اثر لیز خوردن, سکندری خوردن و یا افتادن رخ میدهد, موقع راه رفتن و کار کردن در محل کار خود احتیاط کنید, موقع راه رفتن در جاهای ناهموار و یا روی سکوها, راه پله ها و محوطه هائی که سطح آنها روغنی و لغزنده شده مواظب باشید که زمین نخورید.

35-7- از حمل ابزار کار و اشیاء هنگام بالا رفتن و یا پایین آمدن از نردبان و یا اسکلت بندیها بطوریکه مانع آزادی دستهای شما شود خود داری کنید.

36-7- هریک از کارکنان باید خود را موظف بداند که در برنامه پیشگیری از تصادفات با علاقه و جدیت شرکت کرده و سایر همکاران خود را نیز مصراً به پیروی از روشهای ایمنی تشویق نمائید.

 

8-       ماشین آلات

1-8- هر نوع ماشین آلات را فقط کارکنان صلاحیت دار مجاز هستند بکار اندازند.

2-8- هرگز روی ماشین آلاتی که در حال کار می باشند کار تعمیراتی انجام مدهید بلکه برای اینکار همیشه باید ماشین آلات را قبلاً از کار انداخت. هنگامیکه ماشین آلات کار می کنند کلیه حفاظها باید سرجای خودشان نصب شده باشند.

3-8- از روغن کاری, تمیزکاری, تنظیم و تعمیر ماشین آلاتی که در حال حرکت هستند و حفاظ آنها برداشته شده است خود داری نمائید.

4-8- فقط افراد صلاحیتدار اجازه دارند که سنگهای ماشینهای چرخ سمباده غیره متحرک را تعویض و یا تنظیم کنند.

5-8- هنگام استفاده از بالابرنده ها (وینچ ها) لازم است از مقررات و روشهای ایمنی زیر پیروی نمائید.

6-8- کابهای متحرک بالا برنده ها تا آنجا که امکان داشته باشد باید بوسیلة حفاظ پوشانده شود تا برای کار گرانیکه در مجاورت آنها کار می کنند و یا از نزدیکیهای آنها عبور می کنند خطری وجود نداشته باشد.

7-8- کارکنان مأمور بکار انداختن ماشینهای بالا برنده همیشه باید هوشیار بوده و به اشخاصی که فرمان میدهند توجه داشته باشند و نباید اجازه دهند که کابل روی یک طرف قرقره روی هم پیچانده شود.

8-8- هنگام کار با ماشینهای بالا برنده, برای جلوگیری از جا در رفتن, آنها را باید به محل ثابتی محکم ببندید, از مهار کردن وینچ ها بر لوله ها, شیرها و سایر وسائل خودداری کنید, حتی الامکان ماشین های بالا برنده را در محلی قرار دهید که راننده آن بتواند چگونه عملیات را بوضوح ببیند.

9-8- اطراف محلی را که بارها بالا و پایین برده می شود بایستی بوسیله طناب محصور کرد و از ورود افراد به آن محوطه جلوگیری نمود.

 

 

10-8- سکوی جلوی چرخهای سمباده باید در فاصله کمی از چرخها و در بالای مرکز آنها تنظیم گردد. بدون اجازه در تنظیم سکوی جلوی چرخ سمباده دخالت ننمائید.

11-8- روی ماشین آلاتیکه در حال حرکت هستند تعمیرات اساسی نباید انجام داد مگر اینکه حفاظ کاملی داشته باشند. هنگام کار کردن در مجاورت ماشین آلات یک کارد موقتی باید بین قسمت متحرک ماشینها و کارکنان مکانیکی نصب گردد. در صورت امکان ماشین آلات را باید از کار انداخت و سویچ را آنها قفل نمود.

 

9-       حفاظ ماشین آلات و نرده های حفاظتی

1-9- برای جلوگیری از افتادن از بلندی و یا افتادن بدرون گودالها, اطراف کلیة گودالها باید نرده های حفاظتی نصب شده یا با نوار و شبکه های آهنی و غیره روی آنها پوشانده شود. قبل از پایان کار و ترگ گودالها, نرده های حفاظتی یا سرپوشها را باید سرجای خودشان قرار داد.

2-9- اگر قسمتی از نرده های حفاظتی سکوی کار, بمنظور تسهیل در جابجا کردن وسایل, از جای خود برداشته شده است باید بلافاصله بعد از پایان کار دو مرتبه در جای خود نصب گردد.

3-9- از نرده های حفاظتی نباید بعنوان تکیه گاه برای قراردادن وسایل سنگین استفاده نمود.

4-9- موقع کارکردن روی نردبان, سکو و یا قسمتی از وسایلی که بالای سرجاده, راهرو و یا مسیر عبور افراد قرار دارد یک تابلوی اخطار, که روی آن نوشته باشد. (افراد در بالا مشغول کار هستند) باید در پایین روی جاده قرار داده شود.

5-9- قبل از ترک کردن محل کار که وضع موجود آن خطرناک است در اطراف آن باید نرده های حفاظتی و یا تابلوی خطر نصیب گردد- هنگام شب روی نرده ها باید چراغ خطر نصب شود.

10-  وسایل مکانیکی

1-10- استفاده از هر نوع وسایل خود ساخته و غیر مجاز ممنوع است. برای مثال از بشکه نباید بعنوان سکوی کار و یا پایه های چوب بست و امثال آن استفاده شود.

2-10- کارکنان مجاز نیستند روی بار, بالابرنده ها و جرثقیل ها سوار شوند.

3-10- از طنابهائیکه در معرض بخارات و یا گازهای اسیدی قرار گرفته و ضعیف شده اند استفاده نکنید. طنابهای معیوب را قبل از آنکه زندگی شما را به خطر اندازد, از دسترس کارکنان خارج نمائید.

4-10- بلاکهای زنجیری را باید همیشه در شرایط خوبی نگهداشت. بخصوص باید اطمینان حاصل کرد که قلابها و زنجیرها همیشه صحیح و سالم باشند. هر وقت بلاکها بوضع غیرقابل تعمیری در می آید و یا دهانه قلابها باز می شوند باید آنها را برای تعویض به قسمت تعمیرات فرستاد. هرگز سعی نکنید که قلابها را تعمیر کنید و یا بوسیله بلاک و زنجیر باری را که بیشتر از ظرفیت آن است بلند کنید.

 

11-  ابزار کار

1-11- از ابزار معیوب استفاده نکنید, قبل از شروع بکار ابزار را معاینه کنید و اگر معیوب هستند آنها را برای تعویض به سرپرست خود بدهید.

2-11- سعی نکنید در ساختمان ابزار کارتان تغییری داده و یا آنرا تعمیر کنید, آنها را به سرویسهای ابزار برای تعمیر یا تعویض تحویل دهید..

3-11- هرگز از لوله برای اهرم کردن آچارهای دو سره یا دندانه دار استفاده نکنید. هنگام استفاده از لوله برای اهرم کردن سایر آچارها نیز باید احتیاط کرده و در فاصلة کافی از لوله بایستید تا هر گونه حرکت ناگهانی آچار و در رفتن آن باعث افتادن و صدمه خوردن شما و یا همکارانتان نگردد.

4-11- استفاده کردن از دو آچار دو سره, با قرار دادن دهانه یکی در دیگری, برای ازدیاد خاصیت اهرمی آن, عملی است نا ایمن که باید از آن خود داری کرد.

5-11- از سوهانهائی که دسته ندارد نباید استفاده کرد.

6-11- اجازه ندهید پیستون, دایس یا سایر ابزار ماشین های بادی با فشار هوا به خارج رانده شود. وقتی که خطر به خارج پریدن اشیاء از ماشینی وجود دارد افراد را بایستی از جلو ماشین دور نمود.

7-11- وقتی که جریان هوا در ابزار هوائی از قبیل مته, قلم و غیره برقرار است سر مته یا قلم را در دست نگیرید.

8-11- مفصلهای لوله های هوا و اتصال آنها را به ماشینهای هوائی بازرسی کنید تا مطمئن شوید که محکم بوده و در شرایط خوبی می باشند.

9-11- قبل از فشار آوردن بر روی دستة آچار دنده ای مطمئن شوید که دندانه های آن بطور محکم روی کار قرار گرفته است.

10-11- برای کشیدن یا فشار آوردن روی دستة آچارهای لوله و امثال آنها باید جهت کشش بطرف فک متحرک آچار باشد.

11-11- کلیة ماشینهای چرخ سمباده باید به حفاظها ئیکه از شیشه های ایمنی ساخته شده اند مجهز باشند.

12-11- ابزار کار خود را موقع تحویل گرفتن از انبار بازرسی کنید تا مطمئن شوید که بدون عیب هستند.

13-11- هنگام کوبیدن چکش به روی قلم از یک انبردست یا گیره دسته دار برای گرفتن قلم استفاده کنید.

12-  لوازم استحفاظی فردی

برای حفاظت قسمتهای مختلف بدن از طرف کارشناسان لوازمی طراحی و تهیه شده که برحسب نیاز شغلی به کارکنان توزیع می گردد.

1-12- کلیة کارکنان ملزم هستند از وسایل و لوازم استحفاظی توزیع شده استفاده نمایند.

2-12- کلیة پرسنلی که در سایت مشغول بکار هستند بایستی از کلاه ایمنی- پوتین ایمنی و لباس کار استفاده نمایند.

3-12- سرپرستان واحدها لازم است کنترل و مراقبت لازم را اعمال و پرسنل را تشویق و ملزم به استفاده از لوازم ایمنی بنمایند.

4-12- آموزشهای لازم درخصوص استفاده صحیح پرسنل از وسایل ایمنی را به آنها بدهند.

5-12- کارکنائیکه در اطراف ماشینهای گردنده از قبیل مته – اره – آسیاب و
 ماشین آلات مشابه کار می کنند نباید لباسکار گشاده یا پاره- شال گردن- کراوات – جلیقه و یا انگشتر در برداشته باشند.

6-12- برق کاران نباید در موقع کار دگمه یا نشان فلزی و امثال آن در برداشته باشند.

7-12- لباسهای آغشته به روغن و یا گریس نباید مورد استفاده قرار گیرد زیرا علاوه بر خطرناک بودن ممکن است ایجاد ناراحتی پوستی نماید.

8-12- مقررات مربوط به حفاظت چشم و صورت

1-8-12- کلیة کارکنانی که درگیر کارهای جوشکاری- برشکاری- مته کاری و کنده کاری بتن- سنگ و آجر و موزائیک و مصالح ساختمانی هستند بایستی از نقابهای متصل به کلاهای ایمنی و یا عینک حفاظتی جهت حفاظت چشم و صورت استفاده نمایند.

 

2-8-12- کارگرانی که درگیر با کار دستگاه چرخ سنباده هستند حتی در صورتیکه ماشین مربوطه به حفاظ مجهز باشد بایستی از عینک ایمنی استفاده نمایند.

9-12- کمربند ایمنی و طناب نجات

 برای کار کردن در ارتفاع بیش از 2 متر استفاده از کمربند ایمنی و طناب نجات ضرورت دارد که در آن صورت مراقبتهائی به شرح زیر مورد لزوم می باشد.

1-9-12- کمربند ایمنی هرگز نباید در معرض حرارت قرار گیرد.

2-9-12- قبل از استفاده و حداقل هر سه ماه یک بار کمر بند ایمنی و طناب نجاب بایستی مورد بازرسی قرار گیرد.

 3-9-12- طناب نجات را شخص استفاده کننده باید با طول مناسبی که محل بازی زیاد نداشته باشد ببندد تا در صورت افتادن ویرا با کمترین سقوط متوقف کند.

13-  احتیاطات در رابطه با خطرات

1-13- آشنایی بکار و خطرات احتمالی

تمام کارکنان باید به کارهای ارجاعی و وسایل و ابزار مورد نیاز آشنائی کامل داشته باشند و سرپرستان موظف هستند اطلاعات لازم را در اختیار مسئولین گذاشته و از هر گونه خلاف جلوگیری نمایند.

2-13- تنها کار کردن در مشاغل خطرناک

هیچ یک از کارکنان حق ندارند کارهائی را که به تشخیص سرپرست خطرناک است به تنهائی انجام دهند و اگر شخص دیگری به او کمک نمی کند باید حتماً یک نفر دیگر در آنجا مواظب او باشد.

3-13- استقبال از خطرات احتمالی (RISK)

کارکنان به هیچ وجه مجاز نیستند به امید اینکه اتفاقی نخواهد افتاد اقدام به انجام کارهائی بنمایند که به نظر خود آنان نیز احتمال خطر وجود داشته باشد, از هیچ فردی انتظار نمی رود هنگام انجام وظیفه خود را در معرض خطر قرار دهد.

4-13- استعمال دخانیات

استعمال دخانیات در کلیة مکانهائی که در آن تابلوی (استعمال دخانیات ممنوع) نصب شده است. قدغن می باشد.

5-13- خوابیدن در حین انجام وظیفه

خوابیدن در حین انجام وظیفه بخصوص در داخل تونلها اکیداٌ ممنوع است.

6-13- استفاده از کلاه ایمنی

کارکنان نباید از زیر بارهای معلق و محدوده عملیاتی جزرثقیل و ماشینهای سنگین ساختمانی عبور نمایند.

7-13- بلند کردن اشیاء سنگین

بهنگام بلند کردن اشیاء سنگین باید حداکثر استفاده از عضلات و یا بازوها بشود و ستون فقرات را تا حد امکان عمودی نگهداشت تا از وارد شدن فشار خارج از اندازه به ستون فقرات و بروز فتق و سایر عوارض جلوگیری شود. برای جابجا کردن بارهای سنگین باید از جراثقال و وسائل مکانیکی مناسب استفاده شود و کارکنان نباید زیر بار بایستند تا از خطر احتمالی افتادن و برخورد بار مصون باشند. در مواقعیکه استفاده از وسایل مکانیکی میسر نیست و دو یا چند نفر به اتفاق هم شئی را بلند می کنند باید تناسب قد رعایت شده و عملیات هم آهنگ اجرا شود تا حمل بار سهل تر انجام گرفته و به فردی بیش از استقامت او فشار وارد نباید.

14-    آتش سوزی

به محض مشاهده آتش سوزی مراتب را با استفاده از کانالهای ارتباطی و یا از طریق تلفن های داخلی 137 و 151 و یا بی سیم به دفتر ایمنی و یا آتش نشانی اطلاع دهید. ضمناً محل دقیق آتش سوزی و نام و شمارة تلفن خود را نیز بطور وضوح بیان کنید.

1-14- وسایل خاموش کننده

برای تسریع در عمل خاموش کردن آتش و اینکه کارکنان بتوانند خودشان آتشهای جزئی و کوچک را فوراً خاموش نمایند, خاموش کننده های مختلفی برای خاموش کردن انواع آتشها در محلهائیکه امکان آتش سوزی وجود دارد قرار داده شده است. تمام کارکنان باید به نوع و طرز استفاده از این خاموش کننده ها آشنائی داشته و به موقع خود از آنها استفاده کنند. پس از اطفاء حریق و استفاده از خاموش کننده, سرپرستان بایستی بلافاصله با استفاده از پر کردن و ارسال فرم آتش سوزی مسئول ایمنی را در جریان امر قرار دهند تا فوراً نسبت به شارژ کپسول مصرف شده اقدام گردد. جهت آشنائِی کارکنان با طرز کار خاموش
کننده ها برنامه های آموزش تئوری و عملی از طرف گروه ایمنی به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.

15-    کار در ارتفاع

برای انجام کارهای در ارتفاع بالاتر از دو متر تسهیلات لازم از قبیل ایجاد داربست سکو- نردبان و یا رمپ بایستی فراهم گردد.

1-15- داربست SCAFFOLADLNS

برای انجام کار در ارتفاع که نشود نردبان یکطرفه یا دو طرفه و یا خرپا بنحو ایمنی بکار برد, باید از داربست که طبق اسلوچ صحیح ساخته شده استفاده نمود.

1-1-15- در انتخاب نوع داربست از نظر استحکام, داربست فلزی به داربست چوبی     ترجیح دارد.

2-1-15- نصب داربست باید به افراد ورزیده و فنی کاردان واگذار گردد.

3-1-15- لوله و بست هائی که برای بستن داربست بکار می رود باید سالم و بدون عیب باشد.

4-1-15- تخته و الوارهائی که در داربست استفاده می شود باید دارای الیاف طولی, صاف, بدون ترک و پوسیدگی و شکم باشد.

5-1-15- پایه های داربست باید بطور مطمئنی روی کف مهار شوند تا از لرزش آن جلوگیری شود. انتهای پایه نباید مستقیماً روی زمین قرار داده شود بلکه در تکیه گاهر مناسبی نظیر سوراح وسط یک تکه چوب مکعبی شکل و در عمق زمین قرار گیرد فواصل پایه ها باید منظم و به یک اندازه باشد.

6-1-15- داربستهائیکه ارتفاع آنها از دو متر تجاوز نماید مجهز به نرده دو ردیفه به ترتیب در ارتفاع نیم متر و یک متر بوده و تمام سطح سکوی کار با تخته های چوبی محکم و بدون عیب یا صفحات اهنی مشبک پوشیده شود و دو سر آنها با مفتول بدار بست محکم بسته و برای چهار طرف سکو قر نیز تخته ای به ارتفاع 15 سانتیمتر پیش بینی شود.

7-1-15- داربست باید بوسیله مهار به ساختمان محکم شود.

8-1-15- در مورد کار روی داربستی که ارتفاع آن بیش از دو متر بوده و امکان نصب نرده به دور آن به عللی میسر نباشد باید از کمربند ایمنی که انتهای طناب نجات آن به نقطه ثابتی از ساختمان مجاور و مجزا از داربست محکم بسته می شود استفاده شود.

9-1-15- برای رسیدن به سکو باید نردبانی جداگانه به آن متصل یا در خود داربست احداث نمنود بطوریکه به فاصله یک پله مانده به سطح سکو, پله ها خاتمه یابد. ولی امتداد دو ساق نردبان تا ارتفاع نرده دوم اطراف سکو امتداد یافته تا از نظر دستگیره جهت اشخصاصی که می خواهند وارد سکو شوند کمک شود و در مدخل سکو در متحرکی تعبیه شود تا اشخاص روی سکو آن را به و از خطر سقوط مصون بمانند.چ

10-1-15- کارگران هنگام کار- بر پا کردن و یا برچیدن داربست باید مجهز به کلاه ایمنی باشند.

11-1-15- داربست ها قبل از استفاده و بطور نباید ابزار و اشیاء را به زمین پرتاب نمود بلکه برای بالا و پایین بردن ابزار از طناب و کیف مخصوص استفاده نمود.

2-15- طناب نجات و کمربند ایمنی SADWTY BELT AND LIFELINE

برای انجام کار کردن در ارتفاع باید حتی المقدور سکو یا داربست بکار برده شود. لیکن چنانچه تهیه آنها میسر نباشد برای جلوگیری از بروز حادثه لازم است احتیاطهای متناسب رعایت و از کمربند ایمنی و طناب نجات استفاده شود.

1-2-15- طناب نجات باید همیشه تمیز و قابل استفاده بوده و هرگز در معرض حرارت زیاد قرار نگیرد. در صورت کثیف شدن باید آنرا با آب گرم و صابون شسته و در هوای آزاد آویزان نمود تا خشک شود.

2-2-15- کمربندهای پنبه ای و کتابی را باید پس از شستن با اب و صابون و فشردن ان در حرارت متعادل خشک نمود.

3-2-15- کمربندهای ایمنی باید با طناب کنفی بقطر سه چهارم اینچ یا نایلونی بقطر حداقل یک دوم اینچ مجهز باشند.

4-2-15- چون گره زدن قدرت طناب را به اندازه قابل ملاحظه ای کم می کند بنابراین طناب نجات را نباید هرگز گره زد.

5-2-15- کارکنانی که در داربستهای معلق که ارتفاع آنها بیش از دو متر است کار می کنند هر کدام به تنهائی باید مجهز به کمر بند ایمنی جداگانه ای باشند.

6-2-15- طناب نجات کمربند ایمنی بایستی توسط استفاده کننده با طول مناسبی که محل بازی نداشته باشد بسته شود تا در صورت افتادن با کمترین سقوط فرد را متوقف سازد.

7-2-15- کمربند ایمنی و طناب نجات باید قبل از هر بار استفاده توسط سرپرست کار بدقت بازدید و حداقل هر سه ماه یکبار و پس از هر تعمیر توسط شخص فنی صلاحیت دار بازرسی و ایمن بودن آن مورد تائید قرار گرفته و در صورت مشاهده عیب و نقص در صورت امکان تعمیر و در غیر اینصورت از سرویس خارج شود.

 

3-15- نردبان

1-3-15- بطور کلی اجزاء نردبان باید از چوب محکم بدون پیچیدگی- ترک- گره و پوسیدگی ساخته شده و آلوده به روغن و گریس نباشد.

2-3-15- فاصله پله نردبان معمولی از دیوار یا محل اتکاء نباید از یک چهارم طول نردبان کمتر باشد و در شرایط غیر عادی که مراعات فاصله مزبور امکان ندارد. باید دو سر بالا و پائین نردبان محکم مهار شود و یا شخص مورد اطمینان آنرا محکم نگه دارد.

3-3-15- نردبان نباید جلوی دری که به طرف نردبان باز می شود گذاشته شود مگر اینکه در قفل بوده و یا کسی مراقب آن باشد.

4-3-15- بالا و پائین رفتن از نردبان همیشه باید از روبرو صورت گیرد. اگر شخصی روی نردبان باشد جابجا کردن آن ممنوع است.

5-3-15- در موقع استفاده از نردبان باید هر دو دست آزاد باشد و حمل ابزار و غیره بوسیله طناب یا کیسه که به شانه آویزان می گردد انجام گیرد.

6-3-15- باید دقت شود که نردبان در مجاورت خطوط برق قرار نگرفته و یا به
 لوله های حاوی موادی از قبیل اسید و غیره تکیه ننماید.

7-3-15- با کفشهای آلوده به چربی نباید از نردبان استفاده شود.

8-3-15- در موقع طوفان استفاده از نردبان بشرطی مجاز است که انتهای آن به نقاطی ثابتی مهار شده باشد.

9-3-15- هرگز نباید از نردبانهای خود ساخته استفاده شود.

 

 

 

 

 

16-    مقررات مربوط به وسائط نقلیه و دستگاههای مکانیکی

1-16- از رانندگی ماشینهای بدون داشتن مجوز مربوطه خودداری نمائید و قبل از شروع رانندگی از صحت عمل ترمز و میزان باد طایرهای خودرو اطمینان حاصل نمائید.

2-16- در هنگام رانندگی ملاحظات و ایمنی مربوط به سایر کارکنان عابر را در نظر بگیرید.

3-16- هرگز اقدام به سوار کردن مسافر ننمائید زیرا اقدامی است غیرقانونی.

4-16- در موقع بارگیری دنده را آزاد نموده از ترمز دستی استفاده نمائید.

5-16- قبل از حرکت اطمینان حاصل نمائید که بار متناسب با ظرفیت کامیون بوده و به صورت متعادلی جایگیری شده است.

6-16- بهنگام توقف و قبل از ترک خودرو حتماً ترمز دستی را بکشید.

7-16- در سراشیبیها همیشه از دنده سنگین استفاده نمائید.

8-16- با احتیاط رانندگی نمائید و از راندن خودرو در سراشیب شانه جاده بخصوص در مواقعی که حامل بارهای مهار نشده هستید خودداری نمائید.

9-16- هنگامیکه در محل حفاری شده و سست توقف می نمائید برای جلوگیری از سقوط خودرو از کفشک جهت مهار چرخها استفاده نمائید.

10-16- همیشه سعی نمائید روی زمین هموار پارک نمائید و در صورت لزوم از
 (دنه پنچ) برای مهار چرخها استفاده نمائید.

11-16- از به حرکت درآوردن خودروهائیکه مجهز به لوازم مربوطه نیستند و یا شما فاقد گواهینامه مربوطه هستید خود داری نمائید.

12-16- نقایص فنی خودرو را فوراً به مسئولین گزارش نمائید.

13-16- کلیه وسایل نقلیه و دستگاههای مکانیکی باید از سمت راست جاده و با سرعت مجاز حرکت نمایند.

14-16- کارکنانی که از وانت و یا کامیون برای سواری و جابجائی استفاده می نمایند باید در موقع حرکت وسائط نقلیه نشسته باشند و حق ندارند بایستند و یا به خارج خم و یا آویزان شوند و همچنین نباید پاها و دستهای خود را بیرون از مجدوده کامیون یا وانت قرار دهند.

15-16- سوار کردن مسافر بر روی دستگاههای مکانیکی بکلی ممنوع است.

16-16- سوار شدن بیش از ظرفیت مجاز در وسائط نقلیه و یا دستگاههای مکانیکی و همچنین نشستن روی لبه دیواره های وانت یا کامیون اکیداً ممنوع است.

17-16- در کامیونهای حامل بار, سوار شدن روی بار یا کنار بار اکیداً قدغن است.

18-16- استفاده از وسائل نقلیه و دستگاههای مکانیکی که دارای نواقص فنی باشند ممنوع است.

17-    ایمنی برق

1-17- فقط برقکاران واجد شرایط مجاز هستند کارهای برقی و تعمیراتی را بر روی ماشین آلات انجام دهند.

2-17- در موقع قطع برق کلیه کلیدهای کنترل الکترو موتورها باید روی خاموش تنظیم گردد ولی کلیدهای روشنائی روی روشن باقی بماند تا بمحض وصل جریان برق از آن اطلاع حاصل شود.

3-17- تعمیرات و نصب تجهیزات برقی بایستی صرفاً تحت نظر برقکاران ماهر صورت پذیرد.

4-17- بطور مرتب از سیمها و کابلهای برق لازم است بازرسی بعمل آید و بر روی دستگاهها و کابلهائی که اتصالی دارند و خطرناک هستند برچسب خطر گذاشته شود.

5-17- کارکنان مجاز نیستند لباس و سایر وسائل خود را روی سیمهای برق- پانلها و تابلوهای برق و موتورهای جنراتور آویزان نمایند.

6-17- برای جلوگیری از دخالت افراد غیر ذیصلاح, کلیه دستگاههای و تابلوها باید قفل باشند.

7-17- کلیه شبکه ها و دستگاههای برقی بایستی مجهز به سیستم ارث باشند.

8-17- در صورت استفاده از داربست فلزی لازم است آنرا به سیستم ارت مجهز نمود.

9-17- هرگز نباید اجازه داد که اعضاء بدن سبب هدایت جریان الکتریسته به زمین شود.

10-17- هنگام کار با وسیله برقی باید از قدم گذاردن در جاهای خیس و مرطوب اجتناب کرد.

11-17- استفاده از کابلهای رابط زخمی شده و یا دارای عایق صدمه دیده ممنوع است.

12-17- کارکنان شاغل در مجتمع های صنعتی بایستی اول اصول ایمنی مشروح در ذیل را رعایت نمایند :

 

1-12-17- محیط کار خود را بخصوص از نظر مرطوب بودن و عبور کابل و یا وجود منافذ تغذیه نیروی برق کنترل نمائید و از لوله های فلزی و تیرهای برق که ممکن است از طریق بدن شما ایجاد اتصال زمین گردد دوری گزینید.

 

2-12-17- همیشه تصور نمائید که کلیه مدارات الکتریکی اطراف شما هادی جریان برق می باشد و لمس نمودن آنها خطرناک است.

3-12-17- زیورآلات فلزی- حلقه و ساعت در هنگام کار با وسائل برقی, هادی خوبی برای هدایت الکتریسته هستند, از استفاده آنها خود داری نمائید.

4-12-17- از نردبان فلزی که پایه آن بر روی عایق قرار نگرفته در نزدیکی شبکه برق استفاده ننمائید.

5-12-17- در مکانی  که امکان وقوع انفجار و خطرات آتش سوزی وجود دارد, از وسایل برقی و روشنائی صد انفجار بایستی استفاده شود.

6-12-17- کلید اصلی برق دستگاهی که بر روی آن تعمیرات انجام می گیرد باید در حالت قطع و از مدار خارج گردد.

7-12-17- کلید وسایل و ابزار برقی را قبل از بهره برداری از نظر ایمنی جک نمائید.

8-12-17- هرگز کلید مداری که نمی دانید چه عملی را انجام می دهد روشن و خاموش ننمائید, مگر اینکه مجوزی برای اینکار داشته باشید و یا به مدار کنترل آن آشنا باشید.

18-    طرح مربوط به اتفاقات اضطراری

اتفاقات اضطراری به مصیبت های ناگهانی اطلاق می شود که در آن جان عده ای از دست برود و یا خساراتی را به بار آورد. آتش سوزیهای بزرگ- طوفان- سیل- انفجار- رها شدن گاز مسموم کننده در فضا , از جمله اتفاقات اضطراری می باشد. در این صورت مواقع روال امور کارهای عادی بهم می خورد- جریان برق قطع میشود, تلفن و سیستم مخابرات معشوش شده و اوضاع حمل و نقل مشکل می شود و ممکن است رابطه افراد و مسئولطن کار با محل اتفاق قطع گردد.

برای برگرداندن عملیات بحال عادی فرصت و وقت خیلی زیاد توام با کوشش فراوان مورد لزوم خواهد بود.

در صورت بروز اتفاقات اضطراری, بدون در دست داشتن برنامه و طرحی که قبلاً تهیه شده باشد, اوضاع به صورت هرج و مرج باقی مانده و تلفات و خسارات زیادتری ببار خواهد آورد, لذا بدینوسیله طرح اتفاقات اضطراری پیشنهاد تا در مواقع لازم بلادرنگ دست به کار عملیات شده اقدامات لازم را بعمل آورند.

     اولویت های که مورد نظر این طرح می باشد شامل       روابط عمومی – نجات و کمکهای نخستین- ترافیک- حفاظت- بهداری- رفاه- غذا و تخلیه محل می باشد.

 

الف- ستاد عملیاتی مبارزه با اتفاقات اضطرای

به منظور تصمیم گیری هدایت عملیات مورد لزوم در صورت وقوع اتفاقات اضطراری, ستادی با شرکت مقامات و مسئولین مشروح در زیر تشکیل و وارد عمل خواهند شد :

1-رئیس ستاد : مدیریت محترم پروژه و در غیاب او رئیس کارگاه

2- اعضاء ستاد : معاونت اداری باتفاق سرپرست حراست و رئیس کمپ – مدیر ایمنی – سرپرست دفتر فنی- مدیر تعمیرگاه- سرپرست ترانسپورت- مدیر برق و تأسیسات- سرپرست انبار و سرپرست تدارکات.

تبصره : در صورت عدم حضور هر یک از مسئولین فوق در کارگاه جانشین او در جلسات و عملیات مورد نظر شرکت خواهد نمود.

 

وظیفه ستاد عملیاتی و امداد

1- در صورت پروژه هرگونه واقعه اضطراری غیرقابل کنترل, ستاد عملیاتی بدون فوت وقت تشکیل جلسه داده و با استفاده از کلیه امکانات موجود در مورد عملیات و اقدامات مورد لزوم برنامه ریزی نموده و وظیفه هر یک از مسئولین را در رابطه با اجرای عملیات مورد نظر تعیین تا بلادرنگ مأموریت اجرائی خود را آغاز نماید. تشکیل جلسات بعدی ستاد از طرف رئیس ستاد باعضاء اعلام خواهد شد.

 

2- اعضاء ستاد لازم است آدرس کامل و شماره تلفن خود و جانشین خود را به واحد حراست اعلام نماید.

3- اعضاء ستاد و یا جانشین آنها لازم است در صورت ترک کمپ آدرس دقیق و شماره تلفن محل مورد عزیمت خود را در اختیار دفتر حراست قرار دهند تا در صورت لزوم دسترسی با آنها ممکن باشد.

4-ستاد عملیاتی باتوجه به خط مشی و سیاست منطقه تشکیل جلسه خواهد داد.

5- برنامه عملیاتی و اجرائی فوری ستاد به ترتیب اولویت شامل موارد زیر خواهد بود :

1-5- انتقال سریع مصدومین و مجروحین به مراکز درمانی و نجات افراد دردمند که سرپرستی عملیات- بعهده مدیر ایمنی و یا جانشین او خواهد بود.

2-5- برنامه ریزی جهت تأمین غذای کارکنان برای مدت مورد نظر که سرپرستی عملیات بعهده مسئول تدارکات و یا جانشین او خواهد بود.

3-5- برنامه ریزی جهت تخلیه سریع محل در صورت لزوم و اسکان پرسنل در محل امن و مطمئن مورد نظر که سرپرستی عملیات بعهده سرپرست ترانسپورت و یا جانشین او خواهد بود.

4-5- برنامه ریزی جهت جابجائی اموال و اسناد و اوراق بهادار که سرپرستی عملیات بعهده معاونت اداری و مدیر امور مالی خواهد بود.

5-5- برنامه ریزی عملیات از طرف رئیس ستاد تعیین و اعلام خواهد شد.

 

 

 

19-    ضبط و ربط در محیط کار

1-19- کلیه راهها- پیاده روها- پله کانها- راهروها- سکوها و غیره باید همیشه برای کاریکه در نظر گرفته شده تمیز و آماده باشد.

2-19- اشیائی از قبیل اجناس- ابزار- جعبه های خالی و غیره را نباید در این اماکن نگهداشت.

3-19- ابزار – قطعات و وسائل را نباید در محل مرتفعی که امکان افتادن آنها میرود قرار داد.

4-19- دفاتر کار و ساختمانها و اتاقها بایستی نظافت و در وضعیت تمیزی نگهداری شود.

 

5-19- پس از پایان کار و قبل از تر ک کارگاه, محل کار و محوطه را باید تمیز و مرتب و ایمن کرده و کلیه ابزار – درابستها – وسایل – خرده ریزها و هرگونه جنس مصرف نشده را از محل دور نمائید.

6-19- محوطه کار کلیه کارکنان, باید در وضع تمیز و عاری از زباله و آشغال که از نظر آتش سوزی نیز خطرناک هستند نگهداری شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد